Triatlon Herbalife Buftea 2014

Triatlonul Herbalife ACUM si in Romania!

 

Compania Herbalife are un program special sponsorizarii, sportivilor ,echipelor sportive si a evenimentelor sportive in multe din tarile in care opereaza.

Triatlonul este unul din spoturile favorite ! Este un sport complex si din ce in ce mai popular la nivel mondial.

Triatlonul Herbalife in lume:

 

Herbalife Triathlon Los Angeles din 2000 – Votat in ”Topul celor mai bune 20 de Triatloane din US “ , „Best Urban Race“ and „Top Destination Triathlon”

 

Face parte din Life Time Triathlon Series, unde cei mai rapizi atleti de anduranta din lume se intrec pentru unul dintre cele mai mari premii ( in bani ) Herbalife se mandreste sa fie sponsorul oficial al acestui eveniment.

 

Herbalife Triathlon Gdynia este nu doar cel mai mare eveniment din Polonia dar in acelasi timp una dintre cele mai populare curse din Europa Centrala si de Est.

Herbalife Gdynia Triatlon din Polonia – a ajuns la a 5-a editie la care a adunat peste 1300 de participanti din intreaga lume.

Amintim si alte competitii sponsorizate de Herbalife : Nautica Malibu Triathlon,

Triatlón Herbalife Los Caracas,

 

Herbalife sponsorizeaza si sportivi profesionisti de top :Heather Jackson si Lukas Verzbicas.

Acum si in Romania ! Herbalife sponsorizeaza primul concurs de triatlon la Buftea si de asemenea pe campionul national la Triatlon Ciprian Balanescu.

Inaintea competitiei a avut loc o conferinta de presa la care au participat personalitati de marca ale sportului romanesc :

 

Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului, a participat la conferinţa de presă dedicată concursului de triatlon Herbalife Triatlon Buftea 2014, pentru a susţine acest eveniment

Elisabeta Lipă şi-a declarat susţinerea publică pentru Herbalife Triatlon Buftea 2014, mai ales în condiţiile în care Herbalife se pregăteşte să sponsorizeze un sportiv canotor.

Elisabeta Lipă si-a amintit cum este să participi la Jocurile Olimpice, ţel pe care îl are şi Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la duatlon şi triatlon. A apucat-o nostalgia, se vedea pe faţa ei, şi se uita cu mare drag la Bălănescu, de parcă ar fi fost băiatul ei.

Directorul companiei a spus că o parte din fondurile strânse prin taxa de participare la această competiţie vor merge către Casa Cireşarii 2, o casă pe care Herbalife o sponsorizează, prin intermediul unui program internaţional prin care ajută peste 120.000 de copii.

2014 a constituit o premieră pentru Herbalife, în contextul în care a început colaborarea cu sportivi din ţara noastră. La nivel mondial cel mai cunoscut sportiv sponsorizat de Herbalife este fotbalistul Ronaldo.

În afară de Ciprian Bălănescu, Herbalife o mai sponsorizează în România pe Anca Bucur, Miss Fitness Univers 2011 şi 2013. Nu ne vom opri aici, suntem în căutare de alţi sportivi pe care să-i sponsorizăm, a spus Romeo Căzănescu.

 

Pe 14 iunie, la Buftea s-a desfăşurat asadar prima ediţie a competiţiei Herbalife Triatlon Buftea. Probele de alergare şi de ciclism s-au desfăşurat pe asfalt, iar proba de înot în Lacul Buftea. Startul s-a dat la ora 9 pentru proba Olimpică (1,5 km inot, 40 km bicicleta, 10 km alergare) şi la ora 9 şi 15 minute pentru proba Sprint (750 m înot, 20 km bicicletă, 5 km alergare).

La proba Olimpică masculin primul care a trecut linia de finish a fost Alex Diaconu – Atena SC Constanţa cu un timp de 1 ora 52 de minute si 44 de secunde. Pe locul II a venit Ciprian Bălănescu – Ride Competition Timişoara (1 ora 53 de minute) iar pe locul III s-a clasat Mihai Paul Anton (2 ore 2 minute si 30 de secunde).

Ne revedem anul viitor!